انواع متدهای خیاطی کدامند؟ بهترین متدهای خیاطی کدامند؟

بهترین متدهای خیاطی

انواع متدهای خیاطی (بهترین متدهای خیاطی کدامند؟)

 

بهترین متد خیاطی چیست؟:

بهترین متد خیاطی کدام متد هست؟ این سوال شاید بشه گفت رایجترین سوالی هست که علاقه مندان به حرفه که تازه میخان شروع به یادگیری خیاطی کنند از خودشون و یا کسانی که به خیاطی آشنا هستند میپرسند.در واقع چندی متد خیاطی که در کشور ما تدریس میشود باعث این سردرگمی شده ما در این مطلب از سایت سیماکده به معرفی چندین متد خیاطی مپردازیم که در انتها یک متد کاملا ایرانی که ثبت جهانی شده رو هم معرفی میکنیم براتون پس با همراه باشید.

 

در خارج از ایران شاید این سووال زیاد کاربرد نداشته باشیدچرا؟ چون اولا بعضی ازکشورها متد های خاص خود رو دارند که چندتایی از این کشورها متدشان در ایران هم تدریس میشه مثل متد های ایتالیایی ، متد ترک، متد فرانسوی و.. والبته در دنیا حرفه ای خیاطی متد چندان مطرح نیست و خیاطان بزرگ و حرفه ای با استفاده از شیوه نوین یعنی الگوسازی روی مانکن یا تن شخص خیاطی رو انجام میدم که در این کار باید مهارت داشته باشید یعنی نفراتی که با این روش کار میکنند به حدی از تجربه رسیدن که میتوانند با چنین روشی خیاطی کنند.

انواع متد های خیاطی
انواع متد های خیاطی

انواع متدهای رایج خیاطی کدامند؟

خیاطی هم مثل دیگر هنر ها دارای روش های مختلفی است  که در آموزش خیاطی از متدهای مختلفی استفاده میشود هر یک از آن ها می توانند با توجه به نوع کاربرد و توانایی فرد هنرمند بهترین روش به حساب بیایند همه روش های خیاطی نقاط ضعف و قوت خودشان را دارند و تفاوت اصلی آن ها در نحوه رسم الگوهاست.

مهم نیست با چه روشی کاری می‌کنید، مهم اینه که با اون روش احساس راحتی کنید و خوب بلد باشید؛ بتونید مثل به‌ وجود آورنده روش فکر کنی، مثلا این‌ که چرا نیم‌ سانت باید بالا برم از خط یهلو، به چه درد می‌خوره؟ کاربردش چیه و یا چه کمکی به زیبا‌تر یا راحت‌ تر شدن خیاطی می‌کند. هر وقت توانستید این جوری فکر کنید، هر وقت فقط به حرف‌های مربی خیاطی بسنده نکردید و جرات کردید توی چهارچوب الگو دست بردید، هر وقت از خراب شدن پارچه به‌ دلیل تغییراتی که توی الگو بنا به نتیجه‌گیری‌‌های خودتون رسیدید؛ اون جاست که بهترین روش خیاطی ‌را رو پیدا کردید؛ اصلا هم مهم نیست که پایه‌ای که باهاش شروع کردید گرلاوین بوده یا چی. در ادامه رایج ترین روش های خیاطی کاربردی در ایران را بررسی می کنیم.

 

انواع متدهای خیاطی:

1- متد خیاطی گرلاوین

یکی از قدیمیترین روش های خیاطی گرلاوین هست که در این متد باید تمام قسمت های بدن فرد رو اندازه گیری کنید و باید پرو زیادی رو انجام بدید که پیچیدگی کار رو زیاد میکنه ولی این امر باعث میشود روشی دقیق به حساب بیاد. اما با توجه به دقیق بودن الگو خیاطی در روش گرلاوین، می توانید با یک اندازه گیری صحیح، لباس های خوش فرم و شیک برای همه اندام ها بدوزید و از خیاطی خود لذت ببرید.

این متد تقریبا میشه گفت منسوخ شده هست ولی همچنان در کشور ما هستند آموزشگاه هایی که این روش را تدریس مکنند چرا چون استاد اون آموزشگاه نرفته روش جدیدی رو یاد بگیره و همون روش قدیمی رو داره تدریس میکنه

بهترین متد خیاطی
بهترین متد خیاطی

2- متد خیاطی مولر

متد مولر برگرفته شده از روش خیاطی آلمانی هاست. در واقع چون سایز بدن آلمانی ها و ایرانی ها به هم نزدیک است این متد چند سالی است که وارد ایران شده و در آموزشگاهها و دانشگاه ها تدریس می شود و بکار برده می شود. متد مولر پیچیدگی و ظرافت کمتری دارد و در عین حال بسیار دقیق است. این روش بدلیل رسم الگوهای مختلف در اول کار، دوختی بی نقص و دقیقی را به شما در آخر کار تحویل می دهد که در بسیاری از موارد حتی نیاز به پرو لباس نباشد.خیاطی با روش های مولر و متریک به شما مهارت برشکاری پارچه، الگوسازی، تجسم طرح های نهایی و دقت در دوخت را یاد میدهد  میتوان گفت این روش یکی از بهترین متدها برای خیاطی می باشد که به همه پیشنهاد می شود.

این متد از ظرافت ها و پیچیدگی کمتری نسبت به گرولاین برخوردار است متد مولر بسیار دقیق است و در بسیاری از موارد نیازی به پرو مشتری ندارد بسیاری از ریزه کاری ها در این متد حذف می گردند.

رضا نراقی متد مولر آلمان را سال 48 وارد ایران کرد و در اتحادیه خیاط ها شروع به تعلیم آن کرد. این کار در شخصی دوزي ها اشاعه پیدا کرد و از سال 51 به بعد در تولیدي ها هم استفاده شد.

همچنین بخوانید:

بهترین الگو برای خیاطی

3- متد خیاطی ایتالیایی:

روشی است که بدون تهیه الگو و مستقیم روی پارچه انجام می شود. روش سایزبندی بر اساس الگوهای از قبل آماده شده است. یکی از نقاط ضعف این متد در محدود بودن آن است یعنی نسبت به متدهای دیگر جای مانور کمتری دارد اما روش ساده و آسانی می باشد.

 

متد خیاطی
متد خیاطی

 

4- متد خیاطی متریک

روشی است که به کمک جدول سایز بندی (۳۶و ۳۸و…) می توان الگوی شخص را تهیه کرد. متد متریک نیز بسیار دقیق است اما از آنجایی که ریز محاسبات و دستورالعمل‌های زیادی دارد کمی دشوار است. در میان تمامی روش‌ها متد سایزبندی آسان‌ترین و متد متریک دقیق‌ترین متدهای خیاطی می باشد.

با این اوصاف خیاطی با متد متریک و مولر در ایران جا افتاده و طرفداران خاص خود را دارد. متد متریک چند سالی است که وارد ایران شده و مخاطبان بسیاری پیدا کرده است و بسیاری از آموزشگاه های خیاطی و حتی دانشگاه ها از این متد برای آموزش استفاده می کنند.

شاید بسیاری از افرادی که به دنبال آموزش خیاطی با این متد می روند از محاسبات و فرمول ها هراس داشته یا کمی مردد شده باشند یا رسم الگو را ساده تر و آسان تر بدانند. این نکته را هم در نظر بگیرید که هرچقدر فرمول ها و محاسبات در یک متد و برای دوخت لباس بیشتر باشد، نتیجه ای دقیق تر و دوختی بی نقص تر خواهیم داشت. هرچه زمانی که صرف آماده سازی الگو برای دوخت می کنید به همان اندازه سرعت دوخت شما را بالا می برد پس ناگفته نماند که متد متریک لباسی ظریف و زیبا را به ارمغان می آورد.

 

انواع متد خیاطی
انواع متد خیاطی

 

5- abm از متدهای خیاطی

abm یک متد آمریکایی است. در این روش الگوها بر حسب سایزبندی آماده می شوند. abm که از متدهای تجاری محسوب می شود، کار خیاطی را بسیار آسان کرده و زمان الگو کشی را کم کرده است. شما می‌توانید الگوهای آماده را متناسب سایز، در جدول سایزبندی انتخاب کرده و روی پارچه بیندازید. سپس برش داده و دوخت را انجام دهید. به همین سادگی! ولی سایز بالاتنه و پایین تنه همه افراد یکسان نیست. ممکن است سایز بالاتنه شخصی 38 و سایز پایین تنه او 40 باشد. به همین دلیل abm، یک متد تجاری است.

لباس‌هایی که در فروشگاه ها می‌بینیم، بیشتر با این روش دوخته شده است میشه گفت این روش اصلا مناسب سخصی دوزی نبوده و حتی مناسباندام ایرانی هم نمی باشد در واقع متد خیاطی نمیشه گفت متد سایزبندی هست که همین روش رو میشه روی تمام متد ها اجرا کرد و الگوهای سایزبندی با روش های دیگه تهیه کرد.

 

6- متد فرانسوی:

متد فرانسوی، از انواع متد خیاطی است که فرانسوی‌های پیشرو در صنعت مد و پوشاک آن را ارائه داده‌اند. فرانسوی ها از گذشته‌های دور سفارشی ‌دوزی و شخصی ‌دوزی را شروع کردند. با گذشت زمان و افزایش تقاضای لباس توسط مردم، آن‌ها دوخت انبوه لباس را راه اندازی کردند. روشی که آن ها ابداع کردند مختص اندام های متناسب و زیبای خودشان است.  اندام ایرانی ها نیز در گذشته این گونه بود و به راحتی این متد در خیاط خانه‌های ایران استفاده می‌شد. ولی با چاق شدن ایرانی ها این روش کنار گذاشته شد.

 

بهترین متد خیاطی برای الگو کشی
بهترین متد خیاطی برای الگو کشی

 

7- متد خیاطی ایرانی

و اما امروزه متدهای توسط اساتید برجسته ایرانی تهیه شده که میشه گفت تلفیقی از متد های بالاست و مناسب برای اندام های ایرانی است.آموزش خیاطی با متد تلفیقی

اساتید خیاطی ایرانی توانستند که با ابتکار و بکار گرفتن از چند متد که اکثرا برای کشور های خارجی بوده و مناسب  اندام های ایرانی نبود و رفع ایراد ها و برطرف کردن مشکلات به متد های بومی دست پیدا کنند

از جمله متدهایی که مناسب برای اندام ایرانی هست به موارد زیر می توان اشاره کرد:

1- متد جوان

آقای بهروز جوان با بیش از ٣٧ سال سابقه آموزشی و مزون داری ؛ با فراز و نشیبهای فراوان، تجارب تلخ و شیرینی را تجربه کرده است.

از آنجایی که استاد جوان تعبیر خاصی نسبت به صنعت پوشاک ملی داشت، همچنان سعید می‌کرد – حدی بسیار ناچیز – آن را بومی سازگار کرد و الگوها را با اندام یک فرد ایران تدوین نمایید.

استاد جوان با سابقه معلم به دلیل اینکه یاد گرفته و یاد می‌دهد لذت بردن از ویژه زمانه یک آموزشها مفید، کار آمد و سودمند باشد.

از اینرو به فکر ابداع الگوهای مناسب با اندامهای ایرانی می‌افتاد ؛ حتی الگوهایی که در سطح بین المللی نیز جایگاه رقابتی برای خود داشته باشند را در حد خود حفظ کرده اند.برای دستیابی به این الگو در قدم اول باید علمی و عملی روی اندامهای گوناگون کودکان، نوجوانان، بانوان و آقایان بدست آمد. در خیاط خانه شخصی خود را اندازه گيری می کند که از مشتریان بدست آوردن را طبقه بندی می كرد و آن‌ها را بصورت جداول جدول سایزیندی ثبت می کرد.

تقریبا پس از 15 سال از هر گروه سنی اندازه گيری مدونی تهیه شده بود که می‌تواند جوابگو باشد و نیاز به تولید کنترل کننده لباس را داشته باشد.

جداول سایز بندی برای هر گروه سنی شده بود، اکنون زمان تست استاندارد بود و نبود این جداول سایز بود. کار اصلی از همینجا شروع شد.

این سایز باید روی الگوهای واقعی آزمایش زیرا تنخور هیچ کدام شود از الگو های متدهای غیر ایرانی مطلوب و مورد رضایت استاد جوان و تولید کنترل درجه اول و مزون داران وجود ندارد و همین طور است که آغازگر ابداع الگوهایی است که در عین سادگی وجود دارد.

روزها و ماه‌ها روی الگوهایی كه تهیه شد دوخت آنها با آزمون و خطا انجام شد تا ایرادات تنخوری هم اگر شما باید رفع می شد.

بالاخره پس از چند سال کار بی وقفه، الگو های پایه با تنخوری کاملا رضایت بخش برای تمام گروهای سنی و جنسی آماده شد.

همین طور در سال 95 نماینده آن از طرف سازمان ملل برای بررسی و شناسایی موسسات و آموزشگاه‌های تاثیرگذار در دنیای تجارت پوشاک، به تهران آمده بود که از طریق سازمان فنی و حرفه ای است که بعداً پیش می آورد و در زمینه الگوهای بیشتر ایراد و بدون پیشنهاد معرفی می شود.

متد خیاطی
متد خیاطی

 مطالعه آزاد :چرا متد متریک؟

در طول سالیانی که انسان ها از هنر خیاطی استفاده می کنند روش ها و متدهای بسیاری را ابداع کرده اند و این در حالی است که تفاوت این متدها در قواعد، اندازه گیری ها و فرمول ها است.

تعداد روشهای زیادی تست شدند و اکثر آنها موفق نبوده اند و دلایل بسیاری داشته و مهمترین عدم موفقیت آنها در طراحی مبتدی ارائه شده بوده است.

آناتومی افراد در کشورهای مختلف، متفاوت از هم بوده است و فرهنگ هم همیشه در طراحی و دوخت لباس ها تاثیر بسزایی دارد

با این اوصاف به همین دلیل است که خیاطی با متد متریک و مولار در ایران جا افتاده و طرفداران خاص خود را دارد.

متد متریک چند سالی است که وارد ایران شده و مخاطبان بسیاری پیدا کرده است و بسیاری از آموزشگاه های خیاطی و حتی دانشگاه ها از این متد برای آموزش استفاده می کنند.

شاید بسیاری از افرادی که به دنبال اموزش خیاطی با این متد می روند از محاسبات و فرمول ها هراس داشته یا کمی مردد شده باشند یا رسم الگو را ساده تر و آسان تر بدانند.

بهتر است این نکته را در نظر بگیرید که هرچقدر فرمول ها و محاسبات در یک متد و برای دوخت لباس بیشتر باشد، نتیجه ای دقیق تر و دوختی بی نقص تر خواهیم داشت.

بنابراین؛ هرچه زمانی که صرف آماده سازی الگو برای دوخت می کنید به همان اندازه سرعت دوخت شما را بالا می برد و ناگفته نماند که  متد متریک لباسی ظریف و زیبا را به ارمغان می آورد.

با چند بار الگو کشیدن، مهارت رسم الگو به طور کامل و در سرعت کم را پیدا می کنید و می توانید از الگوهای مختلف موجود با کمی تغییرات استفاده کنید

همچنین بخوانید:

 بهترین دوره آموزش مجازی خیاطی

متد خیاطی سایز بندی

این متد بر اساس الگوهای از قبل آماده شده است و می توانید الگوهای سایز 34 تا 48 را بگیرید و بر اساس آن خیاطی کنید راه حل مناسبی برای خیاطی سریع است. نقطه ضعف این روش در محدود بودن شرایط آن است و امکان مانور بالایی ندارد اکثر لباس های تجاری و بازار از این روش دوخته می شوند. این متد زیبایی روش مولر و متریک را ندارد

دقیق ترین متد، روش متریک است. روشی عالی برای آموزش به کارورزان است این روش بر اساس محاسبات و دستورالعمل ها است.

متدی در خیاطی در جدول
متدی در خیاطی در جدول

تفاوت متدھای مولر، گرلاوین، متریک و… در چیست؟

در سیستم کشیدن الگو است. باید نقص های اندامی را در الگو رفع کرد. ما نوع اندام شخص را می شناسیم و باید ببینیم براي هر فرد با یک نوع اندام خاص چگونه می توان الگو سازی کرد. گرلاوین در اصل انگلیسی است و آنها قدهای بلند،
کمرهای نسبتا خمیده، دست های بلند با گردن کشیده دارند. ولی مولر متعلق به کشوری آریایی نژاد است و از نظر نژاد و ژنتیک با ما مشابهت دارد. در متد ایتالیایی پیش و پشت جدا از هم درمی آید و پنس در قسمت زیر حلقه می خورد. متریک هم
یک متد انگلیسی است که جدیدتر است و متدهای دیگری هم به وجود آمده اما همه آنها متدهای قبلی را گسترش دادند و پایه آنها همان مولر است که نسبت به اندام ما مناسب ترین است.

جهت تهیه انواع الگوهای آماده خیاطی سیماکده می تونید رو لینک زیر کلیک کنید:

 

الگوی خیاطی

 

در انتها باید عرض کنیم که نسبت به علاقه و هدف ، شما میتوند از تمامی متدهای گفته شده استفاده بکنید.امروز هستند کسانی که با گذراندن چندین دوره از چندین متد به یک روش به نقص و راحت دست یافتند که میشه گفت روش تلفیقی هست یعنی تلفیقی از تمام متد ها برای راحتی بشتر و کار دقیق تر.

منبع: سایت آموزش خیاطی سیماکده

4.7/5 - (10 امتیاز)
سیماکده
دیدگاه کاربران
7 دیدگاه
  • باقری 27 فروردین 1403 / 2:31 ب.ظ

    سلام من حدود ۳۰ سال هست متد گرلاوین کار میکنم و به جرات میگم بدون پرو انجام دادم .برای مجلسی ها فوقش ۱بار پرو کافی بود.و کار خیلی سکه دررمیاد و همه اینا برمیگرده به اندازه گیری کیپ و اضافات مناسب هر شخص و لباس .و دوخت و اطو کشی تمیز دوزنده .حتی جدول سایز بندی هم پیاده کردم عالی در میاد بدون پرو
    ممنون از مطالب مفیدتون

  • سارینا هداوند 11 شهریور 1401 / 8:57 ب.ظ

    متد اصلاح شده رو فراموش کردید !
    من در حال یادگیری متد اصلاح شده هستم

  • سمیه 16 خرداد 1401 / 2:25 ب.ظ

    در آزمون فتی حرفه ای چه متدی امتحان گرفته می‌شود….

  • حمید 27 بهمن 1400 / 9:45 ق.ظ

    سلام متشکرم بابت گردآوری مطالب.
    در قسمت متد گرلاوین فرموده بودید که گرلاوین به علت انجام پرو زیاد پیچیدگی بالایی داره. اما این مطلب اینگونه نیست، من خیاط هستم و از متد گرلاوین استفاده میکنم، و پرو انجام نمیدم، تمام مطالبی که فرمودید صحیح هست، اما به صورت نسبی، و ممکن هست برای هر خیاط متفاوت باشد. خواستم این نکته رو گفته باشم که اگر کسی مطالعه کرد این مطلب رو مد نظر داشته باشد.
    باز هم تشکر میکنم از مطالب مفیدتون.
    با آرزوی موفقیت روز افزون برای شما.

  • هما 27 آذر 1400 / 11:12 ب.ظ

    ممنون کاربردی و مفید

  • صدف 8 آبان 1399 / 6:19 ب.ظ

    ممنون از توضیحاتتون میشه در مورد متد کینیپ یا کینپ هم توضیح دهید؟

  • Mojezeh 15 آبان 1398 / 9:10 ق.ظ

    ممنون
    عالی بود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *