آموزش رسم الگو دامن خمره ای
جلسه قبل الگوی دامن راسته و دامن فون را آموزش دادیم با یکی دیگه از مطالب آموزش خیاطی مجله سیماکده در خدمت شما عزیزان هستیم که قصد داریم نحوه رسم الگوی دامن خمره ای را برای شما آموزش بدیم دامن خمره ای یکی از دامن پایه است که با یادگیری طراحی الگوی آن شما قادر به طراحی هر نوع دامنی خواهید بود. برای طراحی دامن خمره ای به الگوی دامن پایه نیاز دارید.، پس اگر هنوز الگوی پایه را طراحی نکرده اید به دسته بندی دامن ها مراجعه کرده و با اجرای دستور العمل مربوطه الگوی پایه دامن خود را طراحی کنید.
برای رسم الگوی دامن خمره ای احتیاج دارید حتما الگوی راسته را یک مروری کنید سپش طریقه خمره ای کردن رو براتون آموزش میدیم
لوازم مورد نیاز برای طراحی الگوی دامن خمره ای (دامن اندامی)
- الگوی پایه دامن
- خط کش
- خط کش پیستوله
- مداد
- پاک کن
ویدیو آموزش رسم الگوی دامن خمره ای
مراحل طراحی الگوی دامن خمره ای
ابتدا از خط باسن بزرگ روی خط SSF به سمت دمپا به اندازه 8 سانتی متر جدا میکنیم و فاصله بینشان را به فاصله های مساوی 1 سانتی متری تقسیم میکنیم
از فاصله 5 سانتی متری یک خط به موازات باسن بزرگ رسم میکنیم که به این خط خط خمره ای میگوییم
روی خط دمپا به فاصله 4 سانتی متر علامت میزینم وفاصله بینشان را 1 سانتی متر 1 سانتی متر تقسیم میکنیم در انتها هر کدام از این نقاط پایینی که علامت زدیم را باید به یکی از نقاط 1 تا 8 قسمت بالا وصل نماییم.
همچنین بخوانید:
نکات لازم برای رسم موارد ذکر شده:
برای افرادی که لاغر هستند میتونیم یکی از نقاط روی خط دمپا را به یکی از نقاط 1 تا 4 خط SSF وصل کنیم
برای افراد سایز نرمال بهتر است یکی از نقاط مشخص شده را را به نقطه 5 یا خط خمره ای وصل کنیم
برای افراد چاق بهتر هست که یکی از نقاط مشخص شده روی خط دمپا را به یکی از اعداد 6 یا 7 یا 8 وصل کنیم
در انتهای کار قسمت الگوی پیش دامن به شکل زیر خواهد بود.
مطالب پیشنهادی:
رسم الگوی پشت دامن خمره ای
برای رسم الگوی پشت دامن خمره ای باید الگوی پشت دامن راسته را مرور کنید سپس آموزش رسم الگوی پشت دامن خمره ای را آموزش بدیم.
برای رسم الگوی پشت دامن خمره ای مثل الگوی پیش عمل میکنیم یعنی ابتدا از خط باسن بزرگ روی خط SSF به سمت دمپا به اندازه 8 سانتی متر جدا میکنیم و فاصله بینشان را به فاصله های مساوی 1 سانتی متری تقسیم میکنیم
روی خط 5 یک خط به موازات باسن بزرگ رسم میکنیم که به این خط خط خمره ای میگوییم
روی دمپای دامن هم طبق آموزش قبل 4 سانتی متر علامت میزاریم
طراحی الگو دامن خمره ای
هر کدوم از این نقاط روی خط دمپا رو به نقاط 1 تا 8 خط SSF وصل میکنیم همانند الگوی پیش این دامن فقط توجه داشته باشد که روی الگوی پیش هر کردم از این عددی که رو خط دمپا را که به اعداد روی خط SSF وصل کردید را عینا تکرارکنید.
مطالب پیشنهادی:
آموزش دامن ترک
در انتها الگو پیش و پشت هم به همین به شکل رسم میشود امید واریم که این آموزش هم بکار شما بیاد لطفا نظرات خود را نسبت به آموزش ها در پایین هر آموزش برای ما ارسال کنید
دوخت دامن خمره ای بدون الگو
هیچ لباس و یا حتی دامنی بدون الگو دوخته نمی شود پس اصلا این مقاله را با این تصور مطالعه نکنید که قرار است دوخت دامن را بدون رسم الگو یاد بگیرید. پیشنهاد میکنم برای درک بهتر الگوها در دوره آموزش الگوسازی و برشکاری شرکت کنید تا درک رسم الگوها قبل از برش کار برای شما راحت تر باشد.
حواستان به قد دامن خمره ای باشد، از همان اول قد را کوتاه نکنید
در دامنهای خمره ای پایین دامن از اندازه واقعی کمی کوچکتر است. به همین منظور بهتر این است که مقدار جدا شده را اندازه 60 سانتی متر در نظر بگیرید به این صورت پس از اندازه گیری الگو میتوانید اندازه دامن را کوتاه تر کنید.
چاک پیلی یا چاک ساده برای دامنهای خمره ای
یکی از معضلات بزرگ دامنهای خمره ای این است که راه رفتن را کمی مشکل میکند. با توجه به اینکه پایین دامن خمره ای تنگ تر از حالت معمولی است بهترین روش برای راه رفتن و راحتی بیشتر این است که پشت دامن چاک داشته باشد.
بهترین مدل چاک برای دامن خمره ای، چاک پیلی و چاک ساده است. حالا این دو مدل چاک چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ چاک پیلی به نوع چاکی گفته میشود که فضای آزاد بین پا و پارچه وجود ندارد و پوشیدگی بیشتری به نسبت چاک ساده دارد. اما چاک ساده یک برش ساده است و پا از میان چاک کاملا نمایان و مشخص است.
دامن خمره ای مناسب چه اندامی است؟
حالا که آموزش خیاطی در مورد رسم این مدل دامن صحبت کردیم، بهتر است تا در مورد این نکته هم حرف بزنیم که اصلا این دامن برای چه افرادی مناسب است؟
با توجه به اینکه دامن خمره ای برای بهتر نشان دادن اندام پایین تنه به حساب میآید. پس طبیعتا این نوع دامن برای گروه افرادی که پایین تنه درشتی دارند، مناسب نیست. در حالت کلی دامن خمره ای برای افرادی مناسب است که پایین تنه، باسن و رانهای متوسطی دارند تا به این حالت اندامشان جذاب تر نشان داده شود.
آیا عیوب اندامی با پوشیدن دامن خمره ای بر طرف می شود؟
یکی از سوالات مهمی که برای پوشیدن انواع دامنها از خیاطها پرسیده میشود این است که آیا عیوب اندامی با پوشیدن این نوع دامنها رفع میشود یا خیر؟ توجه داشته باشید که دامن خمره ای با توجه به فرم خاصی که به پاها میدهد نمیتواند عیوب اندامی افراد درشت اندام را بپوشاند در صورتیکه این دامن برای آن دسته اندامهای لاغر و استخوانی که دوست دارند درشت تر دیده شوند بسیار مناسب است.
این دامن پایین تنه را پرتر نشان میدهد و به همین دلیل افرادی که باسن و رانهای کوچکی دارند میتوانند با پوشیدن این دامن پایین تنه خود را پر از اندازه واقعی نشان دهند در صورتیکه این عمل برای افراد توپر نتیجه برعکس دارد و موجب میشود که اندام شخص چاق تر از آنچه که واقعا هست دیده شود.
سه اندازه گیری مورد نیاز برای طراحی یک الگوی دامن اصلی چیست؟
برای شروع، به سه اندازه گیری نیاز دارید: دور کمر، باسن و طول کمر تا باسن . توجه داشته باشید که کمرجاییاست که می خواهید دامن شما بنشیند.
روش برش دامن خمره ای روی پارچه
برای برش دامن خمره ای روی پارچه تنها کافی است الگوی دقیقی که در ویدئو هم در موردش توضیح داده شد را روی پارچه قرار دهید و مطابق با آن برشکاری را به سرانجام برسانید. فقط حتما حواستان باشد که فضای زاپاس را روی پارچه هم مدنظر داشته باشید و پس از برش کامل نسبت به کوتاه یا بلندی دامن خود اقدام کنید و تصمیم نهایی را بگیرید.
ما در این مقاله در مورد رسم الگوی دامن خمره ای و روش دوخت آن و همچنین اندام شناسی در هنگام پوشیدن این نوع دامن صحبت کردیم حالا نوبت شماست که دست به قیچی شوید و این دامن جذاب را برای خود و خانواده تان بدوزید. توجه داشته باشید که این دامن در کارگاه نازک دوزی زنانه به صورت کامل و با جزئیات آموزش داده میشود. علاوه بر این نکته در این کارگاه شما میتوانید بیش از 10 مدل دامن، شومیز و مانتو را آموزش ببینید و به راحتی به اندازه تن خودتان لباسهای زیبا و هنرمندانه بدوزید.
منبع: آموزش توسط خانم سپیده معدنی
منتشر شده توسط: سایت آموزش خیاطی سیماکده