پرتقاضاترین رشته های دانشگاهی کدامند؟

بدون شک چند مورد از رشته‌های دانشگاهی نسبت به سایر رشته‌ها؛ متقاضیان بیشتری دارند و این موضوع غیر قابل انکار است. البته پرتقاضاترین رشته های دانشگاهی در ایران با سایر کشورها متفاوت هستند و در واقع این موضوع برای هر کشوری کاملا اختصاصی است. در این میان جایگاه برخی از رشته‌ها برای همه کشورها می‌‌تواند تقریبا مشابه باشد و دقیقا همین رشته‌ها هستند که مهاجرت تحصیلی و شغلی را آسان‌تر می‌‌کنند. برای ارائه یک لیست از پرتقاضاترین رشته‌ها نیز چند عامل مختلف در نظر گرفته می‌‌شوند و رده بندی رشته‌ها اصولی انجام خواهد شد. بر همین اساس در ادامه مطلب به بررسی جزئیات بیشتری از پرتقاضاترین رشته های دانشگاهی می‌‌پردازیم.

عوامل موثر بر افزایش تقاضا برای برخی از رشته های دانشگاهی

به نظر شما شرایط کاری برخی از رشته‌ها مانند مهندسی کامپیوتر یا علوم رایانه در شرایط فعلی با 15 سال پیش یکسان است؟ بدون شک پاسخ این سوال منفی است. پیشرفت تکنولوژی، ایجاد تغییرات گسترده در زندگی‌های امروزی و در نتیجه تغییر نیازها باعث متحول شدن شرایط کاری برخی از جایگاه‌های شغلی و به طبع رشته‌های دانشگاهی شده است. بر همین اساس تقاضا برای تعدادی از رشته‌های دانشگاهی افزایش یافته و برخی هم روند نزولی داشته‌اند‌.

البته پرتقاضاترین رشته های دانشگاهی برای گروه‌های تحصیلی مختلفی مانند علوم تجربی، ریاضی فیزیک و علوم انسانی هم متفاوت است و نمی‌‌توان گفت لزوما یکی از آن‌ها بر دیگری برتری دارند. نکته مهم ماجرا این است که برای تهیه لیست رشته‌های دانشگاهی پرتقاضا چند معیار مختلف در نظر گرفته می‌‌شود که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد نامبرده در ادامه مطلب هستند:

  • بازار کار
  • میزان درآمد
  • سهولت ورود به دانشگاه

فراموش نکنید تغییر نیازهای زندگی امروزی و پیشرفت تکنولوژی هم جزء مهم‌ترین عواملی هستند که بر این موضوع تاثیر می‌‌گذارند.

(اگر دانشجو هستید و میخواهید تدریس خصوصی را تازه شروع کنید، پیشنهاد میکنیم این مقاله که در مورد چگونگی تبلیغ در تدریس خصوصی هست را مطالعه کنید.)

 

پرتقاضاترین رشته های دانشگاهی

 

پرتقاضاترین رشته های دانشگاهی

بهتر است بدانید مشخص کردن رشته‌های دانشگاهی پرتقاضا می‌‌تواند بر اساس مشاهده‌های میدانی و بررسی‌های ساده توسط یک گروه مشاوره تحصیلی هم انجام شود، ولی بدون شک لیست‌هایی که توسط انجمن‌ها، گروه‌ها و وب سایت‌های جهانی و معتبر منتشر می‌‌شوند از اعتبار بیشتری برخوردار هستند. برای مثال وب سایت QS که هر سال لیستی از رده بندی جهانی دانشگاه‌ها منتشر می‌‌کند؛ پرتقاضاترین رشته های دانشگاهی را نیز به ترتیب زیر معرفی کرده است:

  • مهندسی نفت
  • مهندسی الکترونیک
  • مهندسی کامپیوتر
  • اقتصاد کاربردی و مدیریت
  • اقتصاد سیاسی
  • ریاضیات آماری
  • مهندسی برق قدرت
  • تحلیلگر تجارت
  • داروسازی
  • دانش هوافضا

همانطور که گفتیم پرتقاضاترین رشته‌های تحصیلی در هر کشوری با سایر کشورها تفاوت‌های کاملا مشخصی دارد و اتفاقا همین موضوع باعث تغییر شرایط مهاجرت تحصیلی و شغلی یک کشور با سایر کشورها می‌‌شود. برای مثال در ایران رشته‌هایی مانند مهندسی کامپیوتر، حسابداری و روانشناسی جزء رشته‌هایی هستند که طی همین چند سال اخیر بیشتر از قبل مورد توجه قرار گرفته‌اند‌.

این در حالی است که رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و حقوق ؛ همیشه پرتقاضا بوده‌اند‌ و این موضوع غیر قابل انکار است. برای مثال پیشرفت تکنولوژی و وابسته بودن انجام اکثر کارها به کامپیوتر و زبان‌های برنامه نویسی و از طرفی به روز شدن سیستم‌های حسابداری؛ باعث افزایش تقاضا برای انتخاب رشته‌های دانشگاهی مهندسی کامپیوتر و حسابداری شده‌اند‌. از طرفی علاقه‌مندان به این رشته‌ها حتی بدون ورود به دانشگاه، بلکه از طریق شرکت در کلاس‌های خصوصی مانند کلاس‌های پلتفرم استادبانک ؛ زمینه یادگیری مهارت‌های این رشته‌ها را برای خودشان فراهم می‌‌کنند.

 

پرتقاضاترین رشته های دانشگاهی
پرتقاضاترین رشته های دانشگاهی

 

چالش های پیش رو برای پرتقاضاترین رشته های دانشگاهی

همانطور که تغییر شرایط زندگی‌های امروزی باعث تغییر میزان تقاضا برای تحصیل در برخی از رشته‌های دانشگاهی نسبت به گذشته شده است؛ همین موضوع طی چند سال آینده نیز رخ می‌‌دهد.

در واقع برخی از رشته‌ها مانند پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی همواره مورد توجه قرار می‌‌گیرند، برخی از رشته‌ها مانند مهندسی کامپیوتر بدون افق و چشم‌اند‌ازِ مشخصی فعلا در حال رشد هستند و برخی از رشته‌ها نیز مانند رشته‌های علوم پایه در تعداد محدودی از کشورها جای پیشرفت دارند.

بنابراین “اشباع شدن بازار” کار یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی پرتقاضاترین رشته های دانشگاهی است که باید به آن توجه شود. برای رفع این مشکل یا به بیان دیگر برای در امان ماندن از آن برای مدت‌های طولانی هم باید مهارت‌های بیشتری کسب کنید و به همان آموخته‌های قبلی اکتفا نکنید.

خلاصه مطلب

تمام رشته‌های دانشگاهی با فراز و نشیب‌های مختلفی در طول زمان مواجه هستند و از طرفی تغییر نیازهای زندگی و جوامع امروزی می‌‌تواند بر افزایش تقاضا برای برخی از رشته‌های دانشگاهی تاثیرگذار باشد. در حال حاضر در کشور ما و چندین کشور دیگر؛ رشته‌هایی مانند مهندسی کامپیوتر و حسابداری جزء پرتقاضاترین رشته های دانشگاهی هستند و پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی نیز همانطور استوار و پرتقاضا باقی مانده‌اند‌. این موضوع نشان دهنده تاثیر میزان درآمد، بازار کار و سهولت ورود به دانشگاه برای این رشته‌هاست.

5/5 - (1 امتیاز)
سیماکده
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *