آموزش الگوی لباس زیر زنانه + 5 نکته دوخت لباس زیر زنانه

آموزش الگو و دوخت لباس زیر زنانه

لباس زیر، یکی از ضروری‌ترین نیازهای هر فردی است. توانایی طراحی و دوخت لباس زیر نیازمند آموزش درست و اصولی است که مجله خیاطی سیماکده، در ادامه این مقاله شما را با یادگیری طراحی و دوخت لباس زیر و همچنین نکات آن آشنا می‌کند.

اندازه‌های مورد نیاز برای رسم الگوی لباس زیر زنانه

برای رسم الگوی لباس زیر زنانه بهتر است از واحد اندازه‌گیری اینچ استفاده کنید. به این دلیل که معمولا در جدول‌های سایزبندی لباس زیر از اینچ استفاده می‌شود.

  • اندازه زیر سینه: برای اندازه‌گیری زیر سینه، در قدم اول یک لباس زیر راحت به تن کنید و سپس با استفاده از متر دور تا دور سینه را به گونه‌ای اندازه‌گیری کنید که متر نه چسبان و نه آزاد باشد. اندازه به دست آمده را یادداشت کنید.
  • اندازه دور سینه: برای اندازه‌گیری دور سینه، متر را دور تا دور برجسته‌ترین قسمت سینه قرار داده و اندازه بزنید.
  • قد سینه: برای به دست آوردن قد سینه می‌توانید یک دهم دور سینه را محاسبه کنید.

 

 

آموزش رسم الگوی لباس زیر زنانه

الگوسازی لباس زیر زنانه بسیار ساده است اما دارای نکات ظریفی است که نیازمند دقت، صبر و حوصله هستند.

  • برای شروع رسم الگوی لباس زیر زنانه، در قدم اول مربعی به طول دو برابر بلندی سینه به اضافه 5/1 سانتی متر رسم کنید.

برای مثال اگر قد سینه 8 سانتی متر باشد طول یک ضلع مربع 5/17 سانتی متر خواهد بود.

  • در مرحله بعدی، قطر مربع را مشخص کرده و یک سر آن را نقطه A و سر دیگر را نقطه B نام‌گذاری کنید.
  • از نقطه A به اندازه 3 سانتی متر علامت بزنید تا نقطه C به دست آید.
  • وسط ضلع‌های دو طرف نقطه A را علامت‌گذاری کنید و از نقاط مشخص شده به گونه‌ای خط هلال را رسم کنید که از نقطه C عبور کند.
  • از نقطه C به اندازه قد سینه یعنی 8 سانتی متر علامت بزنید تا نقطه D به دست آید.
  • در مرحله بعد، از طرفین نقطه C روی خط هلال به اندازه 3 سانتی متر علامت بزنید و نقاط به دست آمده را به نقطه D متصل کنید.
  • مانند تصویر، از طرفین ضلع‌های نقطه B به اندازه 1 سانتی متر داخل شوید و با خط‌کش این نقاط را به نقطه B متصل کنید. قسمت‌های هاشور زده شده را از الگو جدا کنید.

 

الگوی لباس زیر زنانه
الگوی لباس زیر زنانه

 

  • در ادامه نام نقطه B در قسمت بالای کاپ سینه به نقطه H تغییر پیدا می‌کند. این نقطه پس از برش به بند لباس‌زیر متصل خواهد شد.
  • گوشه سمت راست کاپ نیز به نقطه F تغییر می‌کند.
  • از نقطه E روی کاغذ به اندازه دلخواه که در این آموزش 15 سانتی متر است پایین آمده و نقطه G را علامت بزنید.
  • از نقطه E به اندازه 2 سانتی متر در عرض کادر علامت بزنید و نقطه F’ را علامت بزنید.
  • در مرحله بعدی نقطه F در کاپ سینه را روی نقطه F’ در قسمت زیر سینه مماس هم قرار دهید و هلال زیر سینه را طراحی کنید.
  • در آخر از نقطه G به اندازه یک دوم دور سینه علامت بزنید.

 

الگوی دوخت لباس زیر زنانه
الگوی دوخت لباس زیر زنانه

 

لوازم مورد نیاز برای دوخت لباس زیر زنانه

  1. پارچه
  2. نوارهای تزئینی، تور دانتل کشی
  3. قزن و قزن متری
  4. انواع بالابر لباس زیر و حلقه‌های پلاستیکی

آموزش دوخت لباس زیر زنانه

دوخت لباس زیر زنانه علاوه بر آسان بودن، بسیار کاربردی است و در صورت آموزش صحیح و اصولی به راحتی توانایی دوخت لباس زیر را کسب خواهید کرد. برای این کار در ادامه‌ی این مقاله همراه ما باشید.

  • برای شروع، پارچه لباس زیر را پهن کرده و الگو را پس از مشخص کردن علامت‌های موازنه روی پارچه انداخته و با استفاده از سوزن ته گرد ثابت نگه دارید.
  • از قسمت کاپ سینه چهار لایه برش بزنید و هر دو لایه را به یکدیگر بدوزید، سپس با استفاده از نوار اریب لبه‌های کار را پوشش دهید.
  • در صورتی که از پارچه دانتل برای دوخت لباس زیر استفاده می‌کنید، می‌توانید با یک لایه آستر یا تور نازک ساده پشت کار را پوشش دهید.
  • این نکته را فراموش نکنید که قسمت زیر سینه را می‌بایست از دو لای بسته پارچه برش دهید.
  • در آخر برای نگه داشتن لباس زیر از قزن قفلی و انواع بالابرهای لباس زیر استفاده کنید.

 

جهت تهیه الگو آماده سوتین سه تیکه و پنج تیکه رو لینک زیر کلیک کنید

الگوی آماده سوتین زنانه
الگوی آماده سوتین زنانه

 

الگوی لباس زیر زنانه شورت نخی

شورت زنانه، دارای دوخت بسیار آسانی می‌ باشد. الگوی اصلی شورت زنانه، با اندکی تغییرات می‌ تواند شورت هایی با مدل های مختلف ایجاد کند. برای دوختن شورت زنانه با پارچه نخی، نیاز به لوازمی داریم که از بازار، به راحتی قابل تهیه می‌ باشند. کش دو سانتی مخصوص لباس زیر، نخ تراویرا و پارچه دارای کشسانی ترجیحا نخی، از مهمترین لوازم دوخت این نوع شورت می‌ باشد. برای استفاده روزانه از این شورت، حتما به نخ بودن پارچه خود توجه کنید.

برای رسم الگوی این شورت، نیاز به اندازه دور باسن داریم. برای دوخت اختصاصی این لباس زیر، باید دور باسن فرد، اندازه گیری شود. بعد از اندازه گیری، با جای گذاری آن در فرمول زیر، اندازه دور کمر الگو و فاق آن بدست می آید. همواره دور کمر و فاق شورت، در یک اندازه درنظر گرفته می‌ شود.

دور کمر و فاق شورت = (دور باسن ÷ 4) _ 4 الی 5 سانتی متر

الگوی دوخت لباس زیر زنانه

در ابتدا روی کاغذ الگو، مربعی به اندازه دور کمر فرمولی، رسم می کنیم. از قسمت راست مربع، حدود سه الی چهار سانتی متر پایین می آییم و قسمت پهلوی شورت را رسم می کنیم. همچنین از قسمت چپ و پایین کادر، حدود پنج سانتی متر خارج می شویم و جوجک شورت را رسم می کنیم. از انتهای جوجک باید به انتهای پهلوی شورت، خط صافی رسم کنیم. این خط را نصف می کنیم و از نقطه علامت گذاری شده حدود سه الی چهار سانتی متر داخل می رویم و هلال قسمت ران شورت را رسم می کنیم.در آموزش خیاطی، پشت لباس های مخصوص پایین تنه، بزرگتر درنظر گرفته می‌ شوند. برای پشت شورت نیز، کادری مربع به طول دور کمر فرمولی رسم می کنیم. از قسمت راست و بالای کادر، حدود سه الی چهار سانتی متر پایین می آییم و پهلوی شورت را طراحی می کنیم. از سمت چپ و پایین کادر، حدود شش سانتی متر خارج می شویم و جوجک شورت را طراحی می کنیم. جوجک و پهلوی شورت را با خط صافی به هم وصل می کنیم. از روی خط صاف رسم شده خطی منحنی طراحی می کنیم که قوس منحنی به سمت بیرون باشد.

این صفحه رو کلیک کن به کارت میاد!  دوخت لباس دخترانه

برای دوخت لباس زیر زنانه، نیاز داریم تا یک مرغک تهیه کنیم. خطی به طول شش الی ده سانتی متر روی کاغذ رسم می کنیم. در الگوی شورت، شش سانتی متر برای سایزهای کوچک و ده سانتی متر برای سایزهای بزرگ، برای طول مرغک درنظر می گیریم. از بالای کادر، به عرض پنج سانتی متر برای جوجک فاق جلو بیرون می رویم. از پایین کادر نیز شش سانتی متر برای جوجک پشت شورت خارج می شویم و به صورت هلال، به هم وصل می کنیم.

پارچه برای دوخت شورت زنانه

شورت زنانه با پارچه های دارای کشسانی زیاد دوخته می‌ شود. پارچه های نخی غیر کشسان، نمی توانند مقدار کشسانی مناسبی در هنگام تنخوری لباس زیر ایجاد کنند. برای دوخت شورت های ساده یا لامبادا، می‌ توان از پارچه های تریکو، سوپر نخ، پنبه ای و همچنین پارچه های توری کشسان استفاده کرد.

دوخت شورت زنانه در منزل

برای دوخت شورت زنانه نخی، باید از الگوهای جلو و پشت تهیه شده، یک عدد روی دولای بسته برش بزنیم. مرغک را نیز دو عدد برش می زنیم تا دوخت آن ها را شروع کنیم. توجه کنید که در هنگام برش زدن هر تکه از شورت، جای دوخت دو سانتی متری برای دور تا دور تکه ها درنظر بگیرید.

ابتدا باید مرغک را طبق الگوی طراحی شده به قسمت جوجک تکه پشت و جلوی شورت وصل کنیم. برای دوخت این تکه باید تکه جلو و پشت شورت در بین دو عدد مرغک قرار بگیرد و از روی آن چرخ شود. در این صورت، درز مرغک، به بیرون دید نخواهد داشت و دوختی تمیز خواهیم داشت.

بعد از دوخت مرغک، نوبت به دوخت پهلوهای شورت می رسد. پهلوهای شورت با دوخت ریز، چرخ می‌ شود و سپس با سردوز، تمیزدوزی می‌ شود.

در این مرحله از آموزش دوخت شورت زنانه ساده، نوبت به کش کاری شورت می رسد. شورت موردنظر، باید با کش مخصوص دوخت شورت در پهنای یک الی دو سانتی متری، در قسمت ران و دور کمر، کش کاری شود. برای این کار، حدود دو سانتی متر جای دوختی که درنظر گرفته بودیم را استفاده می کنیم. به این صورت که کش را در لبه دور ران و کمر شورت قرار می دهیم و چرخ می کنیم. بعد ار دوخت لبه کش، آن را به داخل برمی گردانیم به صورتی که با جای دوخت پارچه شورت، کاور شود. بار دیگر روی آن را به صورت زیگزاگ یا بخیه ساده، می دوزیم.

این صفحه رو کلیک کن به کارت میاد!  بهترین آموزشگاه خیاطی در تربت حیدریه

کش موردنظر باید به اندازه دور ران و دور کمر شورت باشد و در هنگام دوخت، کش و پارچه شورت، مقداری با دست در زیر چرخ کشیده شده و دوخته شود. در این صورت بعد از تنخوری، به راحتی کش می آید.

5 نکته مهم در دوخت لباس زیر زنانه

  1. پارچه‌ی لباس زیر زنانه به دلیل تماس مداوم با پوست بدن می‌بایست باکیفیت باشد. بهتر است در دوخت لباس زیر زنانه از پارچه‌های نخی و پنبه‌ای استفاده شود اما هنگام دوخت لباس زیرهای فانتزی می‌توان از پارچه‌های توری، حریر و گیپور نیز استفاده کرد.
  2. پس از خرید پارچه، بهتر است آن را با آب ولرم و کمی مایع لباسشویی بشویید و اجازه دهید تا در معرض نور آفتاب خشک شود. این کار باعث پاک شدن آلودگی‌های روی پارچه می شود و از آبرفت پارچه پس از دوخت جلوگیری می‌کند.
  3. فراموش نکنید که مرحله‌ی اندازه‌گیری بسیار با دقت انجام شود چرا که کوچک‌ترین اشتباه در این مرحله موجب بزرگ یا کوچک شدن لباس زیر خواهد شد.
  4. برای بهتر شدن فرم کاپ سینه بهتر است پس از هر مرحله آن را اتو کنید.
  5. در صورتی که قصد دارید لباس زیر دوخته شده را همراه با لباس مجلسی به تن کنید بهتر است از کاپ سوتین استفاده کنید و دقت داشته باشید که کاپ تهیه شده فرم مناسب داشته باشد.

انواع لباس زیر زنانه

لباس‌های زیر، انواع مختلفی دارند که با توجه به شکل، رنگ و جنس در دسته‌بندی‌های متفاوت قرار می‌گیرند.

  • لباس زیر برالت: لباس زیر‌های برالت هیچ کاپ و فنری ندارند و اغلب برای زیر لباس خواب استفاده می‌شوند. این لباس زیرها معمولا از جنس تور یا ساتن هستند.
  • لباس زیر اسفنجی: لباس زیر اسفنجی به لباس زیرهایی گفته می‌شود که در قسمت کاپ اسفنج دارند و این لباس زیرها بیشتر مناسب بانوانی که سینه‌های کوچک یا متوسط دارند هستند.
  • لباس زیر جک‌دار: لباس زیرهای جک‌دار برای خوش‌فرم دیده شدن سینه استفاده می‌شوند و مناسب افرادی است که مبتلا به افتادگی سینه هستند.
  • لباس زیر فانتزی: لباس زیرهای فانتزی معمولا از پارچه‌های توری و حریر دوخته می‌شوند و علاقه‌مندان خاص خود را دارند.

جمع‌بندی

در این مقاله از سیماکده به آموزش الگوسازی و دوخت لباس زیر زنانه و همچنین نکات مهم آن پرداخته شد. امیدواریم این آموزش برای شما کاربردی بوده باشد.

سوالات متداول

لباس زیر مناسب برای لباس‌های مجلسی چه مدلی است؟
برای لباس‌های مجلسی بهتر است از لباس زیرهایی با کاپ اسفنجی مناسب و بندهای شفاف استفاده شود.

بهترین پارچه برای دوخت لباس زیر چه نوع پارچه‌ای است؟
پارچه‌ی لباس زیر به دلیل تماس مستقیم با پوست بدن می‌بایست با دقت انتخاب شود. بهترین پارچه برای دوخت لباس زیر پارچه‌های نخی و پنبه‌ای هستند.

انواع مدل‌های لباس زیر چه مدل‌هایی هستند؟
انواع لباس زیر شامل لباس زیرهای برالت، اسفنجی، فنردار، کاپ‌دار، جک‌دار و فانتزی می‌شود.

5/5 - (1 امتیاز)
سیماکده
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *