آموزش 0 تا 100 دوخت شنل با الگو و بدون الگو | دوخت انواع شنل

آموزش دوخت شنل بدون نیاز به الگوسازی
شنل یکی از کاربردی‌ترین لباس‌هایی است که مناسب تمام فصول و انواع مهمانی‌ها می‌باشد. از شنل می‌توان به صورت روزمره یا حتی در مراسم‌های مجلل نیز استفاده کرد؛ همچنین در دوخت شنل جنس پارچه چندان اهمیت ندارد و با هر نوع پارچه‌ای می‌توان آن را دوخت. شنل‌هایی که جنس نازک مانند حریر دارند مناسب تابستان

شنل یکی از کاربردی‌ترین لباس‌هایی است که مناسب تمام فصول و انواع مهمانی‌ها می‌باشد. از شنل می‌توان به صورت روزمره یا حتی در مراسم‌های مجلل نیز استفاده کرد؛ همچنین در دوخت شنل جنس پارچه چندان اهمیت ندارد و با هر نوع پارچه‌ای می‌توان آن را دوخت. شنل‌هایی که جنس نازک مانند حریر دارند مناسب تابستان و شنل‌هایی با جنس ضخیم مانند فوتر مناسب پاییز و زمستان هستند. به طور کلی شنل یکی از آیتم‌هایی محسوب می‌شود که جلوه و زیبایی استایل شما را دوچندان می‌کند. در ادامه این مقاله از سیماکده به آموزش دوخت شنل به دو روش متفاوت (بدون نیاز به الگوسازی و با الگوسازی) پرداخته شده است.

اندازه‌های مورد نیاز برای دوخت شنل

دوخت انواع شنل

 

اندازه‌های مورد نیاز برای دوخت شنل، بسیار مختصرتر از دوخت مانتو یا لباس‌های دیگر است. در الگوکشی اکثر لباس‌ها، اندازه‌گیری قسمت‌های مختلف اندام الزامی است اما دوخت شنل بسیار متفاوت می‌باشد و تنها به اندازه‌گیری قد دلخواه شنل خود نیاز دارید.
برای اندازه‌گیری قد شنل، فقط کافی است نقطه صفر متر را روی سرشانه خود و مماس با گردن قرار دهید و قد دلخواه خود را در قدم اول روی اندام و سپس روی متر مشخص کنید.

 

 

وسایل مورد نیاز برای دوخت شنل

برای دوخت شنل نیاز به ملزومات اولیه خیاطی دارید که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

1. پارچه

پارچه اصلی‌ترین نیاز برای دوخت شنل است. تعیین جنس پارچه به موقعیتی که شما قصد دارید شنل را به تن کنید بستگی دارد. اگر می‌خواهید از شنل به عنوان پالتو در زمستان استفاده کنید، بهتر است از پارچه‌های ضخیم مانند پارچه‌های پشمی، فوتر، مخمل یا کشمیر استفاده کنید اما چنانچه قصد دارید از شنل به عنوان مانتو و پوششی برای روی لباس استفاده کنید می‌توانید از پارچه‌های لخت و ریزش‌دار مانند پارچه‌های نخی،  حریر، کرپ و ریون استفاده کنید.

2. قیچی خیاطی

برای دوخت یک شنل زیبا داشتن برش‌های دقیق و تمیز بسیار مهم است که لازمه‌ی داشتن برش‌های دقیق، قیچی تیز و مناسب خیاطی است.

3. سوزن

در دوخت شنل انواع سوزن مانند سوزن مناسب چرخ خیاطی برای دوخت لباس با استفاده از چرخ خیاطی، سوزن ته گرد برای ثابت نگه داشتن الگو و پارچه، سوزن معمولی برای کوک زدن پارچه مورد نیاز است.

4. متر

می‌توان گفت بدون وجود متر، هنر خیاطی امری غیرممکن است. در دوخت شنل، برای اندازه‌گیری، رسم الگو و دوخت داشتن متر بسیار مهم است.

5. خودکار حرارتی یا صابون خیاطی

هنگام الگوسازی و برش پارچه، از خودکار حرارتی یا صابون خیاطی برای مشخص کردن نقاط موازنه و جادرزها استفاده می‌شود.

6. نخ

تهیه نخ مناسب و همرنگ پارچه تاثیر زیادی در ظاهر و جلوه نهایی شنل خواهد داشت، از این رو هنگام تهیه نخ حتما به جنس و رنگ آن دقت داشته باشید.

7. خط‌کش گونیا

یکی از پرکاربردترین خط‌کش‌ها در خیاطی، خط‌کش گونیا است. خط‌کش گونیا دو نوع محدب و مقعر دارد. مدل مقعر آن دارای دو ضلع صاف و یک ضلع فرو رفته است که در رسم انحنای سجاف، یقه و برش‌های حلقه آستین مورد استفاده قرار می‌گیرد و مدل محدب آن دارای دو ضلع صاف و یک ضلع برآمده است که از آن برای رسم الگوی فاق شلوار و حلقه آستین استفاده می‌شود.

8. کاغذ الگو

در دوخت شنل چنانچه مایل بودید از روش الگوسازی استفاده کنید، می‌بایست مراحل الگوکشی را روی کاغذ الگو انجام دهید.

برای آشنایی بیشتر با انواع لوازم مورد استفاده در خیاطی پیشنهاد می‌کنیم

آموزش دوخت شنل بدون نیاز به الگوسازیپ

  • برای شروع دوخت شنل بدون نیاز به الگوکشی، در قدم اول پارچه مورد نظر خود روی یک سطح صاف انداخته و سپس دو بار تا کنید؛ در واقع پس از دو بار تا کردن شما می‌بایست 4 لایه پارچه روی یکدیگر داشته باشید.
  • نکته رسم خطوط شنل روی پارچه در این است که پارچه باید به پشت تا شود تا خطوط صابون روی شنل مشخص نشود.
  • از گوشه پارچه (قسمتی که پارچه به طور کامل بسته است) به اندازه 10 سانتی متر برای رسم یقه خارج شده و علامت بزنید.
  • نکته دیگر در این است که چنانچه فضای یقه برای شما تنگ بود می‌توانید هنگام پروگیری آن را آزادتر کنید.
  • در مرحله بعدی به اندازه قد دلخواه خود خارج شوید و مجددا علامت بزنید.
  • علامت‌های به دست آمده را به ضلع دیگر منتقل کنید و نیم دایره رسم کنید.
  • در واقع پس از رسم خطوط می‌بایست دو نیم دایره روی پارچه ایجاد شود.
  • حالا، می‌بایست خطوط رسم شده را برش دهید.
  • قطعات لباس را با استفاده از نخ و سوزن کوک کنید و پس از پروگیری و مطمئن بودن از اندازه‌ها، آن را چرخ کنید.
  • در صورتی که برای شنل خود از آستری استفاده می‌کنید، مراحل برش را همانند برش پارچه اصلی روی پارچه آستری نیز انجام دهید.
  • پس از برش آستری قطعات را به یکدیگر متصل کنید و پس از دوخت آستر، آستر آماده شده را به گونه‌ای داخل پارچه اصلی قرار دهید که پس از دوخت و برگرداندن لباس، جادرزها روی هم قرار بگیرند.
  • هنگام متصل کردن آستر به لباس به این نکته توجه داشته باشید که قسمتی کوچک از لبه لباس باید باز بماند تا بتوانید شنل را به سمت رو برگردانید.
  • پس از دوخت آستر، قسمت جادرز یقه و لبه را چرت‌های نیم سانتی متری بزنید تا هنگام اتوکاری شنل جلوه بهتری داشته باشد.

آموزش دوخت شنل با الگوسازی

آموزش دوخت شنل با الگو
  • برای شروع الگوسازی شنل، در قدم اول خطی به طول قد شنل مورد نظر خود رسم کنید.
  • از نقطه شروع خط، به اندازه 7 تا 8 سانتی متر به سمت راست رفته و نقطه A را علامت بزنید.
  • از نقطه شروع به اندازه 9 سانتی متر پایین آمده و مجددا علامت بزنید.
  • نقاط مشخص شده را با استفاده از هلال به نقطه A متصل کنید.
  • از نقطه A به اندازه 15 سانتی متر خارج شوید و نقطه B را مشخص کنید.
  • از نقطه B به اندازه 3 سانتی متر پایین آمده و نقطه به دست آمده را به نقطه A متصل کنید  تا خط سرشانه به دست آید، این نقطه را نقطه C علامت گذاری کنید.
  • با توجه به قد خود، از نقطه C به اندازه 40 تا 50 سانتی متر پایین آمده و علامت بزنید. از این نقطه خطی افقی رسم کنید و نقطه D نام گذاری کنید.
  • اندازه یک چهارم دور دست خود را روی این خط علامت بزنید.
  • در قسمت پایین لباس به اندازه آزادی دلخواه خود علامت بزنید. از نقطه مشخص شده 7 سانتی متر بالا بروید و خط لبه شنل را به صورت هلال مشخص کنید.
  • روی خط اصلی سرشانه به اندازه ۲۰ سانتی‌متر پایین آمده و زاویه سرشانه را طبق شکل به صورت هلالی ترسیم کنید، سپس جای دست را طبق شکل بر روی الگو رسم کنید و مانند جیب فیلتاب طراحی کنید.

 

دوخت شنل
دوخت شنل

 

5 نکته مهم برای دوخت شنل

رعایت برخی نکات در دوخت صحیح و اصولی شنل، نقش مهمی را ایفا می‌کند. در ادامه به برخی از این نکات اشاره شده است.

1. متراژ پارچه

متراژ پارچه مورد نیاز برای دوخت شنل کاملا به قد مورد نظر شما بستگی دارد اما برای اطلاع دقیق از نحوه محاسبه متراژ پارچه پیشنهاد می‌کنیم مقاله فرمول محاسبه متراژ پارچه را مطالعه کنید.

2. رنگ پارچه

رنگ پارچه نکته‌ای است که می‌بایست با توجه به فصل و موقعیتی که قصد دارید شنل را به تن کنید انتخاب شود؛ برای مثال در فصل پاییز بهتر است از رنگ‌های قرمز، نارنجی، زرد و قهوه‌ای استفاده کنید.

3. دوخت تزئینی

برای زیباتر شدن شنل خود می‌توانید از دوخت‌های تزئینی مانند دوخت نیش استفاده کنید.

4. جادرز

میزان استاندارد جادرز برای دوخت لباس 5/1 سانتی متر است اما چنانچه از قد لباس خود مطمئن نبودید می‌توانید 3 تا 4 سانتی متر به عنوان جادرز در نظر بگیرید.

5. نخ

جنس نخ مورد استفاده در دوخت شنل یکی از مهم‌ترین نکات است. جنس نخ می‌بایست با توجه به جنس پارچه انتخاب شود؛ برای مثال اگر در دوخت شنل خود از پارچه‌های انعطاف‌پذیر استفاده کردید می‌بایست از نخی استفاده کنید که قابلیت کشسانی داشته باشد.

سخن پایانی

 شنل یکی از کاربردی‌ترین پوشاک است که می‌توان از آن در تمام فصول و موقعیت‌ها استفاده کرد. لازم به ذکر است استفاده از اکسسوری‌ها در استایل می‌تواند باعث جلوه‌ی بیشتر شنل شود. در این مقاله به آموزش دوخت شنل به دو روش مختلف و نکات مهم آن اشاره شد؛ امیدواریم این مقاله از مجموعه سیماکده برای شما کارآمد و مفید بوده باشد.

سوالات متداول

آیا روش اندازه‌گیری شنل با اندازه‌گیری مانتو یکسان است؟
روش اندازه‌گیری شنل بسیار ساده‌تر از اندازه‌گیری مانتو است، چرا که اندازه‌گیری مانتو به محاسبات ریاضی و اندازه‌گیری بیشتر قسمت‌های اندام مانند دور کمر، دور سینه و باسن نیاز دارد؛ اما دوخت شنل تنها به اندازه‌گیری قد مورد نظر نیاز دارد.

چرا جنس نخ در دوخت شنل مهم است؟
چون اگر جنس پارچه قابلیت کشسانی داشته باشد اما نخ انعطاف‌پذیر نباشد، شنل در طول زمان دچار آسیب می‌شود.

چه رنگ پارچه‌ای برای دوخت شنل تابستانی مناسب است؟
بهترین رنگ‌ها برای دوخت شنل تابستانی شامل رنگ‌های صورتی، آبی، طوسی، زرد و سبز می‌شود.

Rate this post
سیماکده
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *