تغذیه بیماران دیابتی

تغذیه بیماران دیابتی

تغذیه بیماران دیابتی

تغذیه بیماران دیابتی

تغذیه بیماران دیابتی:مواد قندی موجود در غذا پس از هضم در بدن به گلوکز تبدیل می شوند . برای سوخت و ساز گلوکز در بدن و تبدیل آن به انرژی ، هورمونی به نام انسولین مورد نیاز است که توسط لوزالمعده ساخته می شود. در بیماری دیابت، لوزالمعده توان انسولین را تا اندازه ای از دست می دهد و بدن فرد از سوخت و ساز گلوکز و تبدیل ان به انرژی ناتوان می شود. از این رو ، برای جلوگیری از ایجاد مشکل ، بیشتر بیماران دیابتی به تزریق انسولین نیاز پیدا می کنند.

زمانی که فرد بدون تزریق انسولین قادر به سوخت و ساز گلوکز نباشد، مقدار گلوکز در خون او باالا می رود . کلیه ها این گل.کز را از خون می گیرند و آن را همراه ادرار دفع می کنند . با بالا رفتن غلظت گلوکز ، میزان ادرا نیز افزایش یافته و فرد برای جبران آب دفع شده احساس تشنگی می کند و اب زیادی می نوشد . به این دلیل افراد دیابتی در طول شب برای دفع ادرار و نوشیدن اب چندین بار از خواب بیدار می شوند .

در دیابت نوع دوم ، برای کنترل گلوکز خون نیازی به تزریق انسولین ندارد و می توان با رژیم غذایی مناسب ،ن را کنترل نمود . برای جلوگیری از بالا رفتن گلوکز خون در دیابت نوع دوم  باید مصرف قندهای ساده یعنی قند معمولی و شکر را پاین آورد . این بیماران اگراضافه وزن داشته باشند ، می توانند با ورزش های ساده مثل پیاده روی و رساندن وزن خود به اندازه ی مناسب ، بیماری خود رامهار کنند .

تغذیه بیماران دیابتی
تغذیه بیماران دیابتی

راهنمای رژیم درمانی در بیماران دیابتی :

راههای کنترل این بیماری شامل رژیم درمانی، فعالیت جسمانی، کنترل قندخون، درمان دارویی و آموزش خود کنترلی است.

 

تغذیه درمانی بیماران دیابتی

رعایت رژیم غذایی مناسب در کنترل بیماری دیابت بسیار ضروری و مهم است ولی از آن جایی که شیوه زندگی افراد، فرهنگ و یا وضعیت اقتصادی اجتماعی آنان کاملا متفاوت می باشد، بهتر است به جای توصیه رژیم یکسان واز پیش تعیین شده، دستورالعمل های تغذیه ای بر مبنای اهداف درمان و نیاز هر فرد دیابتی زیر نظر یک متخصص تغذیه انجام شود.

 

چگونه و چه وقت غذا بخوریم؟

به منظور کنترل قند خون روزانه 6 وعده غذا شامل سه وعده غذایی اصلی (صبحانه، ناهار و شام) و سه میان وعده توصیه میشود.

سعی کنید غذاهای اصلی و میان وعده ها را در ساعات معینی مصرف کنید.

مصرف میان وعده قبل از خواب در کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا از کاهش قند خون در طول شب و قبل از خواب جلوگیری می کند.

میان وعده شب بهتر است از یک ماده پروتئینی مانند پنیر یا شیر که همراه با نان تهیه شود، باشد .

 

رعایت توصیه های زیر در کنترل قند خون نقش موثری دارد:

1-     همراه هر وعده غذایی، از سبزیجات استفاده کنید.

2-     نان سنگگ و یا بربری ازنان لواش و ساندویچی بهتر است.

3-     مصرف غذاهای چرب مثل کباب کوبیده، سوسیس، کالباس و غذاهای سرخ شده را محدود کنید.

4-     لبنیات کم چربی مصرف کنید.

5-     از حبوبات و پروتئین سویا، در برنامه غذایی خود  بیشتر استفاده کنید.

6-     در هفته بیش از 2 عدد زرده تخم مرغ مصرف نکنید .

7-     در طول روز حداقل 8 لیوان آب بنوشید.

8-     غذا را به صورت کم نمک مصرف کنید.

9-     ترجیحاً از روغن مایع( به خصوص کلزا) استفاده کنید.

برای سرخ کردن مواد غذایی، از روغن های مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.

به یاد داشته باشید که مصرف غذاهای سرخ کردنی را  باید محدود کنید .

10-از مصرف الکل و کشیدن سیگار خودداری نمایید یا دست کم مصرف آنها را محدود کنید.

تغذیه بیماران دیابتی

امتیاز
به این مقاله چند ستاره میدهید؟
[0امتیاز از مجموع]

درباره نویسنده

ارسال دیدگاه

*

code