تغذیه بیماران سرطانی

تغذیه بیماران سرطانی

تغذیه بیماران سرطانی

تغذیه بیماران سرطانی

تغذیه بیماران سرطانی:سرطان از جمله بیماری هایی است که تغذیه ی صحیح در پیشگیری و درمان ان می تواند نقش مهمی داشته باشد. برای مثال ، افرادی که در روز میوه و سبزی بیشتری مصرف می کنند کمتر در معرض خطر سرطان های دستگاه گوارش قرار می گیرند. مواد انتی اکسیدانی مانند رنگدانه های گیاهی، ویتامین C ،ویتامن E و سلنیوم که مانع از اسیب سلول ها و بافت ها می شوند ، می توانند از بروز تغییرات سلول های بدخیم جلوگیری کند . همچنین مصرف منابع غذایی حاوی سلنیوم در کتهش خطر بروز سرطان های پروستات ، ریه و روده بزرگ موثر است .

برای مقابله با سرطان چه باید کرد؟

۱) ورزش کنید.

۲) چربی غذایتان را کم کنید.

۳) میوه ها را در برنامه غذایی روزانه خود وارد کنید. مؤسسه سرطان گفته است

که خوردن سیب تا ۵۰ درصد خطر سرطان ریه را کم می کند.

۴) غذاهایی که دارای لوتئین ( lutein ) می باشند، از قبیل بروکلی، اسفناج و

آب پرتقال را مصرف کنید که موجب کاهش سرطان ریه می گردند.

5) سیگاری هایی که چای سبز می نوشند، موجب کاهش تخریب DNA می شوند و به همین دلیل سرطان را از خود دور می کنند.

تغذیه بیماران سرطانی
تغذیه بیماران سرطانی

تغذیه بیماران سرطانی

همچنین مصرف گوجه فرنگی موجب کاهش خطر بروز سرطان پروستات می شود .

علاوه بر این ، رژیم های غذایی حاوی فیبر خطر بروز سرطان ها بویژه سرطان معده ، روده و مری را کاهش می دهند.

در واقع فیبر ها ، با افزایش سرعت انتقال مواد غذایی از روده ی بزرگ موجب می شوند ،

باکتری های روده فرصت کمتری برای تولید مواد سرطان زا داشته باشند.

همچنین فیبرها موجب رقیق شدن مواد سرطان زا و کاهش مدت زمان تماس این مواد با دیواره ی روده می شوند .

حتی تغذیه خوب در طول دوره درمان بیماری سرطان مسیر روند درمان را هموار می کند.

اگر بیمار در طول درمان ، خوب تغذیه شود ، مقاومت بیشتری در برابر روش های درمانی مانند

شیمی درمانی ، جراحی و… از خود نشان می دهد.بدین منظور ، به بیماران مبتلا به سرطان

مصرف بیشتر غذاهای پر کالری بخصوص پروتئین توصیه میشود .

البته توصیه های تغذیه ای برای بیماران سرطانی با توجه به توان بازیابی فرد متفاوت است.

امتیاز
به این مقاله چند ستاره میدهید؟
[0امتیاز از مجموع]

درباره نویسنده

ارسال دیدگاه

*

code