تغذیه در هوای آلوده

تغذیه در هوای آلوده

تغذیه در هوای آلوده

تغذیه در هوای آلوده

تغذیه در هوای آلوده:آلاینده های موجود در هوا با حمله به سلول های بدن عوارض نامطلوبی را بجا می گذارند. در حالت عادی ، سیستم دفاعی بدن ، سلول ها را از آسیب های بیرونی محافظت می کند . اما عامل مخرب محیطی مثل اشعه ی ماورا بنفش  و الودگی های هوا باعث می شوند بدن توسط مخرب هایی نظیر رادیکالهای آزاد تخریب می شود . در مقابل ، آنتی اکسیدان ها مولکولهایی هستند که جلوی عمل رادیکالهای آزاد را گرفته و مانع از تخریب سلول های حیاتی بدن می شوند .

مصرف بیشتر انتی اکسیدان ها زمینه ای را فراهم می کند که بدن به راحتی رادیکالهای آزاد را از بین می برد بهترین مانع غذایی حاوی انتی اکسیدان ها شامل میوه ها و سبزی های دارای فیبر خوراکی زیاد ، غلات سبوس دار ، مغزها و حبوبات میباشند.

تغذیه در هوای آلوده
تغذیه در هوای آلوده

ویتامین C، اولین نجات بخش

بررسی وضع بیماران بستری در بخش ریه یکی از بیمارستان‌های لندن که برای مدتی تحت درمان با استفاده از ویتامین C بودند، نشان داد کسانی که ویتامین C کمتری دریافت می‌کردند در روزهایی که هوا آلوده است، مشکلات تنفسی‌شان تشدید می‌شود. بر اساس مطالعات انجام‌شده در دانشگاه بریتیش‌کلمبیا نشان می‌دهد مصرف مواد غذایی حاوی ویتامینC، به دلیل ویژگی آنتی‌اکسیدانی که دارند، بدن را در مقابل آلودگی هوا بیمه می‌کنند. این ترکیب خوراکی باعث حفاظت بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد می‌شود.

1 ـ مرکبات:

شاید یکی از دلایلی که در فصل‌های سرد سال مرکبات به‌وفور در دسترس است، ضرورت مصرف آن در این فصل است. دلیل آن هم مشخص است. این ویتامین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به‌این‌ترتیب بدن در مقابل ابتلا به انواع بیماری‌ها مصون می‌ماند. در فصل زمستان و پاییز باید به‌وفور انواع مرکبات بویژه انواع ترش آنها را مصرف کنید. چون این خوراکی‌ها سرشار از ویتامینC هستند.

2 ـ پهن برگ‌ها:

 سبزی‌هایی که رنگ سبزتیره دارند مانند کلم بروکلی، اسفناج و کاهو سرشار از ویتامین C هستند.

بنابراین مصرف این خوراکی‌ها ویتامین C مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.

ویتامینE، نجات‌بخش دوم

ویتامین E یکی دیگر از ترکیب‌های مهمی است که بدن را درمقابل اثرات زیان‌آور آلودگی هوا مصون می‌کند.

ویتامین E با اکسیژن ترکیب می‌شود و رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد.

ویتامین E، چربی‌های اشباع‌نشده و دیگر ترکیبات حساس به اکسیژن مانند ویتامین A را از واکنش‌های اکسیدکننده محافظت می‌کند.

بنابراین مصرف موادغذایی حاوی ویتامینE علاوه بر مصون‌کردن بدن در مقابل آلودگی‌ها، مانع از بین رفتن ویتامین A نیز می‌شود.

امتیاز
به این مقاله چند ستاره میدهید؟
[0امتیاز از مجموع]

درباره نویسنده

ارسال دیدگاه

*

code