چای قره قات(قراقات)

چای قره قات(قراقات)

چای قره قات(قراقات)

چای قره قات(قراقات)

چای قره قات(قراقات):ترکیبات:قره قات،۱ قاشق غذاخوری

خواص:قره قات،میوه درختی است که در جنگل های شمال ایران می روید و به لحاظ خواص دارویی،بسیار شبیه زرشک می باشد.این میوه یکی از بهترین داروها در تصفیه خون و کاهش فشار آن می باشد و علاوه بر درمان اسهال،در کاهش میزان قند خون نیز موثر است.

تهيه ي چاي:

به 5 گرم از خرد شده ي ميوه ها يک ليوان آب سرد مي افزاييم، آن گاه حدود 10 دقيقه مي گذاريم بماند و سپس آن را به حد جوش مي رسانيم و باز هم مدت 10 تا 15 دقيقه به حال خود مي گذاريم و گرما گرم صاف مي کنيم؛ صاف شده را ميل مي کنيم.

 

داروهاي گياهي:

تعدادي داروي گياهي به شکل صنعتي از آن در بازار موجود است. بعضي از اين داروها مربوط به مشکلات چشم مي باشد.

سميت:

مصرف مقدار زياد قره قات ممکن است مشکلات روده اي- معده اي مانند اسهال ايجاد کند.
مهم ترين اثرات گزارش شده قره قات:

ضد چسبندگي پلاکت ها، ضد شکنندگي عروق مويينه، ضد ادم (ضد خيز)، ضد ويروس تبخال، ضد التهاب، ضد اکسيدان، ضد تب، ضد خونريزي هاي رتينوپاتي، ضد عفوني کننده، ضد اسپاسم، ضد زخم هاي گوارشي، ضد قارچ، ضد ويروس، قابض، محرک گردش خون، محافظ کلاژن، ادرار آور، محرک سيستم ايمني بدن، کاهش دهنده ي چربي خون و گشاد کننده ي رگ ها.

قره قات (قره قاط) يا سياه گيله درختچه ي کوچکي است به ارتفاع تا 60 سانتي متر که داراي برگ هايي بيضوي و به رنگ سبز روشن است. برگ هاي اين گياه بادوام بوده ولي در زمستان بر روي گياه باقي نمي مانند. گل ها که در کنار برگ ها مي رويد سفيد مايل به سبز و يا گلي رنگ است. ميوه ي اين گياه از نوع سته است و پس از رسيدن کامل به اندازه ي نخود شده و حاوي آب بنفش رنگي مي باشد.

چای قره قات(قراقات)
چای قره قات(قراقات)

چای قره قات(قراقات)

ميوه ي نارس آن کمي ترش و ميوه رسيده کمي شيرين است. ميوه ها از غباري سفيد رنگ پوشيده شده اند.

قسمت مورد استفاده ي قره قاط شامل برگ، ريشه و ميوه است.

البته مهم ترين مصرف دارويي، مربوط به ميوه ي آن مي باشد.

ميوه ها پس از رسيدن کامل اکثراً آبي مايل به سياه هستند.

قره قات در اکثر نواحي جنگلي آسياي صغير، قفقاز، سيبري، آمريکاي شمالي و به خصوص اروپا يافت مي شود.

اين گياه در ايران رويش ندارد؛ ولي گونه ي ديگري که شرح داده شده است در سرزمين ايران وجود دارد.

نکات قابل توجه:

1- ميوه هاي گونه هاي مختلفي از اين گياه در نقاط مختلف جهان مصرف دارويي دارد که به نظر مي رسد اکثرا داراي مواد و اثرات مشابهي باشند.

قره قات مورد مصرف در ايران از گياه Vaccinium جمع آوري و مورد استفاده قرار مي گيرد.

2- طبق کتاب جناب آقاي دکتر امين، قره قات که با نام علمي Caucasian whortleberry معرفي گرديده است

به دو نوع اردبيلي و کليبري در ايران وجود دارد، که هر کدام به شرح زير هستند:

امتیاز
به این مقاله چند ستاره میدهید؟
[0امتیاز از مجموع]

درباره نویسنده

ارسال دیدگاه

*

code