خواص دمنوش های گیاهی

خواص دمنوش های گیاهی

خواص دمنوش های گیاهی

خواص دمنوش های گیاهی:دمنوش ها و جوشانده های گیاهی میان برخی افراد طرفدارانی حتی بیش از چای سیاه و سبز دارد…

با این حال،خواص و طرز تهیه چند دمکرده و جوشانده آشنا شوید اما یادتان باشد اگر بیماری خاصی داریدقبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید و اگر بیمار نیستید از زیاده روی و مصرف پیاپی انها حتما خودداری کنید.

دمکرده گل گاو زبان و سنبل الطیب:

آرامبخش،خواب آور،ضد اسپاسم و گرفتگی عضلات،از بین برنده سنگ کلیه،افزاینده ادرار،کاهنده فشار خون،دو قاشق غذاخوری گل گاو زبان را با یک قاشق سنبل الطیب در قوری چینی ریخته،دو لیوان آبجوش به آن بیفزایید،کمی نبات خرد شده اضافه کرده،بگذارید نیم ساعت دم بکشد تا رنگ آلبالویی بگیرد.

جوشانده به لیمو و زیر فون:

تب بر،ضد میگرن و سردرد،ضد آسم و سرما خوردگی،رافع اسهال و تشنج،کاهنده فشار خون،خواب آور.یک قاشق چایخوری به لیمو را با یک قاشق غذاخوری زیرفون و اندکی نبات مخلوط کرده،با دولیوان آب سرد در قوری فلزی بریزید. پس از یک ساعت جوشیدن اب،قوری را روی بخار سماور بگذارید تا محتویات آن دم بکشد.

دمکرده زعفران:

مفرح،نشاط آور،ادرارآور،افزاینده توان جنسی و رفع سرد مزاجی.مقداری خیلی کم از آن را در چهار تا پنج لیوان آب جوش درون قوری چینی بریزید و تا زمانی که رنگی کاملا زرد شود و دم بکشد،صبر کنید. به یاد داشته باشید مصرف زیاد زغفران خطرناک است.

جوشانده بادرنج بویه:

آرامبخش،خواب آور،ضد تشنج و اسپاسم،رافع بوی بد دهان و خونساز.یک قاشق چایخوری بادرنجبویه را با دو لیوان اب سرد در قوری فلزی ریخته،هنگامی که آب جوش آمد،آن را روی بخار سماور گذاشته ،دقایقی صبر کنید تا دم بکشد.

دمکرده زنجبیل:

خونساز،افزاینده فشار خون،ضد ضعف عصبی،مفید برای مفاصل ،ضد سرفه و تهوع.دو لیوان آب جوش را روی یک قاشق چایخوری زنجبیل کوبیده شده بریزید و ده تا ۱۵ دقیقه آن را روی بخار سماور بگذارید. برای بهتر کردن طعم چای زنجبیل می توانید مقداریعسل نیز به آن بیفزایید،اما یادتان باشد مصرف زیاد این چای عوض فایده ضرر خواهد رساند.

خواص دمنوش های گیاهی
خواص دمنوش های گیاهی

جوشانده دارچین:

تب بر سریع،مقوی سینه و حنجره،افزاینده فشار خون، رافع دلهره،ضد سرما خوردگی و بوی دهان.

دو لیوان آب را روی چند تکه چوب آسیاب نشده دارچین درون قوری فلزی بریزید.

پس از جوشاندن محتویات،آن را دو تا سه ساعت روی سماور بگذارید تا با بخار دم بکشد.

زنان باردار از خوردن دارچین و بخصوص جوشانده آن منع شده اند.

دمکرده نعناع: افزاینده هورمون های زنانه،کاهنده هورمون های مردانه،ضد پر مویی،نشاط آور،مقداری برگ نعناع تازه را در قوری چینی ریخته،آب جوش به آن بیفزایید و بگذارید روی بخار سماور دم بکشد.می توان از مخلوط پنج گرم نعناع خشک و نیم لیتر آب نیز استفاده کرد.زیاده روی و مصرف پشت سر هم آن مضر است.

یك قاعده كلی برای تهیه دمنوش‌ها:

دمنوش‌هایی كه با برگ یا گل تهیه می‌شوند، مدت دم‌كشیدن‌شان كم است و كافی است

بین 20 دقیقه تا نیم ساعت روی حرارت قرار بگیرند اما آنها كه چوب (مثل دارچین)،

ریشه (مثل زنجبیل) یا بذر (مثل انیسون و رازیانه) دارند، مدت زمان دم كشیدن طولانی‌تری دارند

تا عصاره‌شان به خوبی خارج شود مثلا دارچین را تا دو ساعت یا حتی بیشتر هم می‌توان

روی حرارت غیرمستقیم گذاشت به این ترتیب عصاره‌اش بیشتر خارج می‌شود

و نباید نگران تغییر طعم یا از دست رفتن خاصیتش بود.

یك آرامبخش زمستانی دمنوش های گیاهی

دمنوش بادرنجبویه (lemon balm) به ریلكس شدن ذهن، آرامش و خواب خوب كمك می‌كند،

طبع این نوشیدنی گرم است و برای زمستان بسیار مناسب است. این دمنوش را به دفعات

می‌توان مصرف كرد و هیچ منعی برای افراد با مزاج‌های مختلف ندارد.

دمنوش های گیاهی برای زندگی بدون استرس!

برای تهیه این دمنوش یك قاشق غذاخوری بابونه، یك قاشق غذاخوری بادرنجبویه، یك قاشق غذاخوری

اسطوخودوس و دو قاشق غذاخوری گل بنفشه (در تابستان) را با دو لیوان آب‌جوش مخلوط می‌كنیم

اما در زمستان گل بنفشه را به یك قاشق غذاخوری محدود می‌كنیم. این تركیب را با دو لیوان

آب‌جوش 20 دقیقه دم می‌كنیم، بعد می‌توان آن را تا سه بار در روز میل كرد. این دمنوش

برای افرادی كه به‌طور ناگهانی عزیزی را از دست داده و به‌اصطلاح دچار ترومای روحی

و در پی آن دچار دردهای دائمی سر، شكم و. . . می‌شوند نیز كارساز خواهد بود.

امتیاز
به این مقاله چند ستاره میدهید؟
[0امتیاز از مجموع]

درباره نویسنده

ارسال دیدگاه

*

code