استفاده از ظروف مناسب برای پخت غذا

استفاده از ظروف مناسب برای پخت غذا

استفاده از ظروف مناسب برای پخت غذا

استفاده از ظروف مناسب برای پخت غذا از اهمیت ویژه ای در تغذیه برخوردار است .

برخی از ظروف با ازاد کردن یون ها و ترکیبات مختلفی که در جنس ، رنگ و یا لعاب

ان ها به کار رفته ، اسیب زیادی به بدن وارد می کنند

ظروف شیشه ای

ظروف شیشه ای

استفاده از ظروف مناسب برای پخت غذا
ظروف شیشه ای

ظروف شیشه ای :این ظروف به دلیل اینکه به ترکیبات غذاییواکنش نشان نداده

یعنی مواد اسیدی یا باز ، روی انها تاثیر نمی گذارد و در اثر حرارت نیز یونی وارد غذا نمی شود

، ظروف مناسب و قابل استفاده ای برای پخت غذا هستند

 

ظروف رویی

ظروف رویی

ظروف رویی

ظروف رویی: بر خلاف تصور اکثر مردم ، ظروف روی از فلز روی ساخته نمی شود بلکه از آلومینیوم ساخته می شود

که برای سلامتی مضر هستند . نتایج یک تحقیق برروی ظروف آلومنیومی نشان می دهد

که در اثر پخت غذا در این ظروف ، یون های ازاد شده به غذا اضافه می شوند

که موجب بروز بیماری های مانند آلزایمر ، کم خونی و… می شوند . بر اساس این

تحقیق ، هر چه مدت زمان پخت در این ظروف بیشتر شود میزان یون های ازاد شده نیز افزایش میابد.
بنابرین از ظروف المنیومی برای پخت غذاهایی استفاده کنید که نیاز به زمان پخت کمتری دارد .

از سوی دیگر ، سبزیجات برگی شکل و مواد غذایی اسیدی مانند گوجه فرنگی ، مرکبات

و ریواس اگر در ظروف الومینیومی پخته شوند میزان زیادی الومینیوم را به خود جذب می کنند

در نتیجه الومینیوم بیشتری وارد بدن شده و صدمات جبران ناپذیری به بدن وارد می کنند

ظروف تفلون

ظروف تفلون

ظروف تفلون

ظروف تفلون:ظروف دیگری که برای تهیه ی غذا به کار برده می شوند .

ظروف تفلون می باشند . در تهیه ظروف تفلون کادمیوم به کار می رود که از فلزلت سنگین است .

استفاده از ظروف تفلون خش دار موجب می شود این ماده به مرور وارد غذا می شود

و باعث بروز سرطان ، کوتاهی قد و ضایعات پوستی شود .علاوه براین ، کادمیوم

در ترکیبات هموگلوبین دخالت می کند و منجر به کم خونی می شود.

ظروف سفالی

ظروف سفالی

ظروف سفالی

ظروف سفالی:این ظروف ازین جهت که سطح صافی ندارند ممکن است باعث باقی ماندن

غذا در منافذ داخل ظروف شوند که برای پخت و پز مناسب نمی باشند . البته ظروف سفالی

لعاب دار این مشکل را ندارند به شرطی که لعاب کاملا سالم باشد . زیرا برای تهیه لعاب از

اکسید فلزهایی مثل سرب و مس استفاده می شود که در صورت ریختگی ، لعاب در غذا حل شده و وارد بدن می شود .

ظروف استیل

ظروف استیل : این ظروف از ترکیب اهن و فلزات ساخته شده .

متخصصان تغذیه ، ظروف استیل را از ظروف مناسب برای پخت پز معرفی می کنند

و تنها نکته ای که در مورد ان هشدار می دهند پرهیز از نگهداری طولانی مدت غذاهای اسیدی و نمکی درین ظروف است.

ظروف استیل

ظروف استیل

ظروف مسی

ظروف مسی: این ظروف اگر به طور مناسب با ظروف قلع پوشیده نشده باشد

یا از مواد حاوی سرب برای قلع اندود شدن انها استفاده شده باد برای پخت و پز مناسب نمی باشد.

زیرا این امر موجب می شوند  این عنصر وارد غذا شده و در درازمدت سبب ایجاد مسمومیت شود

استفاده از ظروف مناسب برای پخت غذا

ظروف مسی

هنگام شستشوی این ظروف باید دقت کنید تا لایه قلع شده از بین نرود یا خش برندارد.

استفاده از ظروف مناسب برای پخت غذا

دیدگاه خود را بنویسید