سبزیجات و میوه ها

سبزیجات و میوه ها

سبزیجات و میوه ها

دومین گروه از هرم مواد غذایی گروه سبزیجات و میوه ها هستند که به دلیل تامین مقدار زیادی از ویتامین ها ،مواد معدنی و فیبر مورد نیاز بدن ،در تامین سلامتی نقش موثری ایفا می کنند.مواد غذایی مانند گوجه فرنگی ،فلفل دلمه ای،کاهو،اسفناج،سیب زمنی ، ذرت ، جوانه ی حبوبات ، انواع کلم ، هویج و …در گروه سبزیجات قرار دارند.

در گروه سبزی ها تقریبا چربی و کلسترول وجود ندارد و مواد غذایی موجود در آنها حاوی انواع ویتامین از جمله C و A و…میباشند

مصرف این گروه از مواد غذایی نقش مهمی در شادابی افراد ،حفظ مقاومت بدن در برابر عفونت ها ،ترمیم زخم ها ،تقویت بینایی ، هضم مواد غذایی و سلامت پوست دارد .

سبزیجات و میوه ها
سبزیجات و میوه ها

مواد غذایی موجود دراین گروه خاصیت آنتی اکسیدانی دارند که از پیری زودرس جلوگیری می کنند .همچنین خطر ابتلا به بیماریهایی از جمله سرطان ،بیماریهای قلبی و …را کاهش می دهند.

علاوه بر این ،مواد معدنی مانند پتاسیوم ،کلسیم و منیزیوم که در میوه هاو سبزیجات گوناگون یافت میشوند خطر مبتلا به فشار خون را کاهش می دهند.

این گروه منبع خوبی برای تبدیل کربوهیدرات ها به انرژی در بدن می باشند که در آرامش اعصاب و تقویت عضلات نقش مهمی بر عهده دارند .

سبزیجات و میوه ها

مصرف سبزی های خام همراه با غذا میزان جذب آهن در خون را بال برده و باعث کاهش کم خونی ناشی از فقر آهن می شوند. نکته این که سبزی های تیره و سبزیهای برگ دار ، ویتامین آ بیشتری دارند .

یک واحد سبزی دارای ۲۵ کیلو کالری ،انرژی می باشد .

نیم لیوان سبزی پخته یا خام برابر با یک واحد است.

مواد غذایی مانند سیب ، پرتقال ،نارنگی ، توت فرنگی ، خربزه و … نیز در این گروه قرار دارند.

یک واحد میوه دارای ۶۰ کیلو کالری انرژی است.

در این گروه ۴ عدد زردالو ، یک لیوان توت سیاه ، یک لیوان تمشک ، ۱۲ عدد گیلاس، ۲عدد انجیر ، ۱۷ عدد انگور ، نصف گلابی بزرگ ، ۲عدد آلو ، ۲ عدد خرمالو ، نصف انار و ۲عدد نارنگی معادل ۱ واحد می باشند

درباره نویسنده