خواص میوه کدو مسمایی

خواص میوه کدو مسمایی

آیا کدو مسمایی را می شناسید….؟؟

خواص میوه کدو مسمایی:منشاء و دامنه انتشار:

پراکندگی این گیاه بیشتر در امریکای مرکزی و جنوبی بوده که بعداً به نواحی مختلف اروپا منتقل شده است. در ایران کدو مسمایی و گونه های دیگر آن به علت مصارف خوراکی در همه جا پرورش مییابد.

طبیعت:سرد

خواص میوه کدو مسمایی

خواص درمانی:

مقوی اعصاب، پایین آورنده قند خون، ضدالتهاب، ضد تب ،ضد کرم، ملین، ادارآور،تصویه کننده خون،خنک کننده، اشتها آور و رفع خستگی.

خواص برگ کدو:

ضد درد ،برطرف کننده صفرا،ضمادآن برای درمان سوختگی بکار می رود.

محل مناسب رویش:

این گیاه در مناطق پست، گرم، آفتابگیر، مرطوب و بالاخره در زمین های نیمه سخت و با خاک های پوسیده بهتر رشد مینماید.

قسمت مورد استفاده:

قسمت مورد استفاده گیاه میوه و دانه آن است. این گیاه دارای برگهای بزرگ، پوشیده از کرک، دندانه دار و منقسم است. گلهای آن درشت، زردرنگ و به دو نوع نر و ماده وجود داشته و میوه کامل ان سبز متمایل به زرد است.

خواص میوه کدو مسمایی

خواص میوه کدو مسمایی

زمان برداشت محصولکدو مسمایی:

زمان جمع آوری میوه ها مخصوصا دانه های آن، از اواخر شهریور تا اواسط آبان ماه میباشد.

بازار گیاه:

امروزه به علت استفاده از روغن دانه های آن و میوه گیاه که به صورت خوراکی مصرف می شود پرورش آن روز به روز توسعه یافته و فعلا بازار تجاری گیاه را کشورهای خاور نزدیک در دست دارند.

روش کشت:

تکثیر انواع گونه های کدو از طریق دانه میباشد. زمین مورد نظر باید حاصلخیز، در محیط گرم، معتدل و محفوظ در مقابل باد باشد. در هر هکتار زمین ازاواسط اردیبهشت، ۱۲ کیلوگرم بذر را در مزرعه و یا در ماههای اسفند تا فروردین، ۲ کیلوگرم بذر را زیر سرپوش شیشه ای می افشانند. برای هر هکتار ۲ کیلوگرم نهال را در جعبه های کوچک یا گلدان می کارند که در مزرعه از اردیبهشت تا خرداد نهال ها را در کرت های ۵۰×۵۰ سانتیمتری می کارند.

به هر هکتار ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم کود ازت خالص (نیترات آمونیم و کلسیم سیانید)، ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم کود سوپر فسفات و ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم کود نمک پتاسیم ۴۰٪ می دهند.

برای از بین بردن علف های هرز دو تا سه بار زمین را در جهت عکس کشت ردیفی گیاهان، دیسک یا چنگک ماشینی میزنند. از هر هکتار ۶۰ تا ۱۲۰ تن محصول و ۸۰۰تا ۱۶۰۰ کیلوگرم بذرخالص بدست می آورند.در کشت تجاری وسیع، دانه ها را از میوه به وسیله دستگاه های اتوماتیک از یکدیگر جدا نموده و سپس آنها را در خشک کن های مخصوص در حرارت ۳۰تا ۴۵ درجه سانتیگراد با احتیاط خشک کرده و سپس آنها را انبار می نمایند. پاک کردن مجدد و دسته بندی بر حسب درشتی و سالم بودن دانه ها انجام میگیرد. محصول خشک شده را در گونیهای کنفی ۵۰ کیلوگرمی بسته بندی و وارد بازار تجارت می نمایند.

خواص میوه کدو مسمایی

دیدگاه خود را بنویسید