توصیه های تغذیه ای برای بهبود خلق و خو

توصیه های تغذیه ای برای بهبود خلق و خو

توصیه های تغذیه ای برای بهبود خلق و خو

توصیه های تغذیه ای برای بهبود خلق و خو:متخصصان تغذیه به همه افراد چه سالم و چه بیمار توصیه می کنند که در وعده های غذایی خود نظم داشته باشندزیرا این موضوع دقیقاً روی خلق وخو تأثیر می گذارد. وعدههای غذایی حجیم نخورید: مصرف وعده های غذایی حجیم، می تواند تأثیر نامطلوبی بر خلق وخو بگذارد. کسانی که فاصله زمانی بین مصرف صبحانه و ناهارشان طولانی می شود و در نهایت یک وعده حجیم به عنوان ناهار دریافت میکنند، حالت سنگینی و خواب آلودگی شدیدی پیدامیکنند و از محیط اجتماعی که فرد باید با آن تعامل داشته باشدجدا می شوند.

اگر بعد از صرف صبحانه فرد یک یا دو میان وعده داشته باشد، میتواند در وعده ناهار مقدار کمتری غذا بخورد و فعال و شاداب باقی بماند.مراقب ترکیبات غذایی باشید: براساسی مطالعات انجام شده، ترکیب غذا روی مواد شیمیایی مغز به ویژه سروتونین تأثیرگذار است. به طور مثال، غذاهایی که سهم کربوهیدرات به ویژه کربوهیدرات ساده بالایی دارند، می توانند باعث تولید هورمون سروتونین در مغز شوند که موجب تقویت خلق و رهایی از افسردگی می شود.

توصیه های تغذیه ای برای بهبود خلق و خو

توصیه های تغذیه ای برای بهبود خلق و خو

  • تأثیر تغذیه در کاهش استرسی زندگی در دنیای مدرن و پرتنشی

امروزی بدون استرسی نیست. درواقع، شناسایی عوامل استرسی زا،

دوری کردن از آنها در صورت امکان و یادگیری مهارتهای رفتاری و مدیریت استرسی مواردی است که باید مد نظر داشت. همچنین جدا از عوامل محیطی و غیر قابل کنترل، نقش تغذیه و انتخاب غذایی افراد نیزبسیار تعیین کننده است. زیرا نوع تغذیه فرد در ایجاد حالات روحی اورکیفیت زندگی او تأثیرگذار است. بنابراین با نوع تغذیه و انتخاب های غذایی مناسب می توانیم تا حد زیادی تنش و استرسی را از خود دور کرده و به آرامش برسیم. علاوه بر مطالب بیان شده، در ذیل به مواد غذایی پرداخته شده که در کاهش استرسی مؤثر می باشد: –

مواد غذایی کاهش دهنده استرسی حبوبات:

حبوبات و غلات دارای کربوهیدراتهای کمپلکس هستند که به کندی هضم می شوند،

مصرف کربوهیدرات ها باعث افزایش ترشحماده شیمیایی سروتونین در مغز می شود.

مرکبات:

ویتامین C موجود در مرکبات میتواند سطح هورمون ایجاد کننده استرسی را پایین آورده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

سیستم ایمنی ضعیف باعث افزایشی استرسی و فشارهای روحی می شود.

اسفناج:

سطح پایین منیزیم در خون باعث افزایش سردرد و خستگی ناشی از استرس می شود.

اسفناج سرشار از این ماده معدنی است و سردرد و خستگی را رفع می کند.

روغن ماهی:

اسید چرب امگا ۳موجود در روغن ماهی باعثجلوگیری از افزایش هورمونهایایجاد کننده استرسی می شود.

همچنین از بدن در برابر بیماری های قلبی-عروقی محافظت می کند. علاوه بر این، به تعدیل سیستم ایمنی بدن کمک می نماید.

چای:

تحقیقات ثابت کرده است که افرادی که روزانه چای می نوشند نسبت به افرادی که چای نمینوشند،

به مراتب احساس آرامش بیشتری دارند و سطح ترشح هورمون کورتیزول یا هورمون استرسی آنها در شرایط استرسی زا پایین تر است.

در مقابل، قهوه بر عکس عمل می کند وباعث افزایش ترشح هورمون کورتیزول در خون می شود.

پسته:

مغز پسته در پایین آوردن فشار خون و ضربان قلب در شرایطو موقعیت های پرتنشی و استرسی زا بسیار مفید است.

دیدگاه خود را بنویسید